Yunus Cichlid Akvaryumu



Morii - Yunus Cichlid Akvaryumu
Yunus Ciklet beslerken hangi yem verilmeli, yunus ciklet nasıl beslenmeli, sağlıklı bir beslenme için nasıl davranılmalı… Yunuslar mikro-yırtıcı hayvan olarak sınıflandılırır ve genelde sakin bir tavır içerisindedirler, doğal ortamında bu balıklar çok değişik bir beslenme adaptastonu gösterirler. Fossorochromis rostratus, Mylochromis lateristriga, Taeniolethrinops praeorbitalis vs.. gibi türler ile aynı şekilde beslendikleri bilinir. Doğal ortamda kumu kazarak yakaladıkları ufak böcekler veorganizmalarla beslenirler, tabi ki bu yunusların göldeki avlanma biçimidir, bizlerin yunus cichlileri akvaryum ortamında cichlid türleri için üretilmiş özel yemlerile beslememiz mümkündür. Akvaryumdaki balık miktarınıza göre beslenme biçimi belirlenmeli. Yunuslar hem etçil hem de otçul olarak beslenebildikleri için beslenme konusunda fazla sıkıntı oluşturmaz. Kaliteli besleme açısından akvaryumcunuzun tavsiyesi üzerine 1-2 çeşit yem kullanabilirsiniz.
Yunuslar dev boyutlara ulaştıkları ve hızlı yüzüp büyük bir hareket alanına ihtiyaç duydukları için erişkinler ve orta boydaki balıkların 450lt. gibi hacimdeki tanklarda beslenmesi uygun olacaktır(Bakıldıkları akvaryumun 300 lt ve üzerinde olmasında fayda vardır)
Cyrtocara Moorii (Yunus Cichlid) nin üretimi çok zor değildir.
Yunusların Yumurtlama Döneminde davranışları;
Erkek Yunus cichlid Balıkta;
-Rengine koyuluk
-Agresiflik
-Dişiye sürekli kur yapar
-Titreme
-Yumurtalama sonrası dişiyi hırpalar
Dişi Yunus cichlid Balıkta;
-Renginde koyuluk
-Çekingenlik(Etrafındaki olaylara ilgisizlik)
-Erkekten kaçar
-Titreme(Yumurtlayacagı zaman)
-Yumurtaları 15-18 gün ağzında tutar
  • Yapılması gereken şey 1 erkek ve yaklaşık 4-5 dişilik sağlıklı bir koloni (çiftleşmeleri için minimum 8 aylık olmalıdırlar) oluşturmanızdır.
  • Su değerlerini (ph, nitrat,  v.b.) bilip gerekli görülen zamanlarda gerekli testleri yapmak,
  • Işık, mağaralar, kum, kaya v.b gibi balıkların ihtiyaç duyduğu ekstra malzemeler  (balıklarınızın saklanmaları ve su değerlerinin oturması açısından büyük rol oynarlar)
  • Akvaryum ve balıklara bakım ve gözlem (dip çekimi ve beraberinde yapılacak su değişimi ki bu değişim haftada ortalama % 25-30 su değişimi önerilir, eğer bu değişimi yapmazsanız sudaki nitrat değerleri yükselecektir ki bu da istenmeyen bir unsurdur.)
  • Yeterli ölçüde bir akvaryuma sahip olmak (Malawi cichlidlerini üretiminde en büyük etkenlerden biri huzurdur).
  • Bilinçli ve doğru yemleme (balığınızın ne tür yemleri sevdiğini bilip ona göre ve yeterli bir şekilde yem verilmesi)
  • Dişi balığınız ağzına ilk defa yumurta alıyorsa kusturmanızı tavsiye etmem. Çünkü aynı dişi başka zaman ağzına yumurta aldığında, yumurtalara sadık kalmaz ve her seferinde yumurtaları ağzından atar.
  • Yunus cichlid balığınızı doğuma kadar geçen 21 gün boyunca aç bırakmak istemiyorsanız,balığınızı kusturabilirsiniz,bu sayede kondisyonunu kaybetmemiş olur. Kaçıncı günde kusturulmalı soru sunda +-1 gün değişiklikler olsa da 13.-14. gün idealdir. İlk yavru alımıysa üst maddeye göre davranmanızı tavsiye ederim.
Cikletlere – cichlid balıklarına Ne Sıklıkla Yem Verilmeli;yunus ciklet beslenmesi
Yunus cichlidlar beslenmeleri bir Malawi gölü balığı için çok seçicidir.Genelde bitkisel ve havyasal gıdaları aynı anda vermek balığınızın aç kalmaması içim çok iyidir.Yunuslarda diğer cichlid türlerinin çoğunda olan kuma yuva yapma özelliğine de mevcuttur.Tabi bu olay bitkiler açısından hiç iyi değildir.Çünkü dışarı çıkan bitki kökleri cichlidler için inanılmaz bir cazibeye sahiptir.Kökü yenen bitki ise çürümeye mahkumdur.Akvaryuma konulması düşünülen bitkiler ; Anubias ve Cryptocorine türlerini koymak uygun olacaktır.Anubias’ların ise kayalara ve kütüklere bağlamak iyi sonuç verecektir.
Beslenmeleri bir Malawi gölü balığı için çok seçicidir.Genelde bitkisel ve havyasal gıdaları aynı anda vermek balığınızın aç kalmaması içim çok iyidir.Yunuslarda diğer cichlid türlerinin çoğunda olan kuma yuva yapma özelliğine de mevcuttur.Tabi bu olay bitkiler açısından hiç iyi değildir.Çünkü dışarı çıkan bitki kökleri cichlidler için inanılmaz bir cazibeye sahiptir. Kökü yenen bitki ise çürümeye mahkumdur Yunuslar dev boyutlara ulaştıkları ve hızlı yüzüp, büyük bir hareket alanına ihtiyaç duydukları için erişkinler ve orta boydaki balıkların 450 lt. gibi hacimdeki tanklarda beslenmesi oldukça uygun olacaktır, kumlu kıyılarda yaşam sürdürdükleri için tankın zemin malzemesi olarak kum seçmek yeterlidir.

Etiketler: , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder