Ciklet Balığı Neden Ölür?







Ciklet Balığı Neden Ölür?
Ciklet balığı neden ölür  Her balığın kendi türüne özel bir hastalık bünyesi vardır. Ayrıca her bölgenin çok çeşitli ve değişik parazitleri bulunur. Süs balıklarının getirdiği, bizim ülkemiz sularının yabancısı olduğu tropikal bölge parazitleri vardır. Doğal ortamlarında yakalanan balıklar genelde kendilerine ait bakteriyi veya parazitide beraberinde getirebilirler. Doğadaki uygun ortam sayesinde parazitin balığa bir zararı dokunmamaktadır. Akvaryum ortamında ise, balığın bağışıklık sistemi zayıflık gösterir. Bu da parazitin ortaya çıkmasına sebep olur. Balıklar bu durumda tedaviye çok zor cevap verirler. Bu nedenle yerli üretilen balıkların alınması tavsiye edilir.ciklet balığı burnunda kararma.ciklet balik burnu karardi.
Ciklet balıkları bakımında yapılan en büük yanlışlardan bir tanesi ciklet balığının küçük hacimli akvaryumlarda bakılmasıdır. Bu ciklet balığının dış etkenlere daha çabuk kapılarak yaşlanmasını ve ölümünü hızlandırıcı bir faktör olarak değerlendirilebilir. Ayrıca yanlış besleme de ciklet balıklarının ölümüne sebep olan en büyük faktörlerden birisidir. Ciklet balıklarından etçil beslenenler olduğu gibi beslenme türü farklı olan cikletler de bulunmaktadır. Yanlış besleme ile ciklet balığının beslenmesinde değişiklik olması ciklet balığınızın hastalanmasına bir risk oluşturacaktır. Aynı şekilde karma ciklet akvaryumunda da balıkların doğal yaşam alanlarının ihmal edilerek oluşturulması cikletlerin genel olarak hastalanarak veya saldırarak birbirini güçsüz bırakmalarına sebebiyet verecektir.
Bunun dışında en önemli faktörlerden biri de stres’dir. Akvaryum balıkları için stres genelde ölümcül bir sonuç doğurmaktadır. Stres bazn akvaryum balığının elle alınıp tekrar akvaryuma bırakılması (hırpalanması), bazen farklı bir akvaryuma alışamaması nedeniyle olabilir. Stres oluşturan etmenlerden uzak durulmalı ve ortam ayarlanması dikkatli yapılmalı.
Sağlıklı bir ciklet akvaryumu için lütfen balığınız hakkında beslenme akvaryum şartları gibi konularda bilgi sahibi olarak akvaryumunuzu oluşturun ve balığınıza ilgi gösterin.

Etiketler: , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder