Sarı Prenses Bakımı Nasıl Olmalıdır?


Sarı Prenses Bakımı Nasıl Olmalıdır? - Sarı Prenses Bakımı Nasıl Olmalıdır? Hakkında Bilgi | Akvaryum balıkları, beslenme, cinsiyet ayrımı, üreme ve bakım...Sarı Prenses Bakımı Nasıl Olmalıdır? hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki makalemizden ulaşabilirsiniz.Sarı Prenses Bakımı Nasıl Olmalıdır? konusuna benzer yazılar konu altında listelenmiştir. Sarı Prenses Bakımı Nasıl Olmalıdır? hakkında vikipedik ve ansiklopedik bilgi - Sarı Prenses Bakımı Nasıl Olmalıdır? çok sorulanlar...
Sarı Prenses Bakımı
Sarı Prensesler Malawi Gölü’nün bol kayalıklı kıyı kesimlerinde yaşamaktadır. Bu yüzden akvaryumumuzun içini bol kayalarla saklanabilecekleri yerler hazırlamamız sarı prenseslerin daha rahat etmesini sağlayacaktır. Erkek sarı prensesler dişilere oranla biraz daha büyük olurlar. Erkekler genelde 12-14cm ye ulaşırken dişiler 10-12 cm arasındadır.Bu boylar beslenmeye bağlı olarak artabilir yada azalabilir. Eğer dişi sarı prenses 5-6cm boyunda iken ağzına erken yavru alırsa gelişimini iyi tamamlayamayacağından boyu kısa kalabilir.
Sarı prenseslerde cinsiyet ayrımı oldukça zordur. Dış görünüşüne bakarak anlamaya çalışmak aldatıcı olabilmektedir. Bazı belirleyiciler olsa bile kesin bu dişidir yada erkektir diyemeyiz. Kesin cinsiyet ayrımını vent açıklığı sayesinde öğrenebiliriz. Bu vent açıklığı, dişilerde anüs açıklığından daha büyüktür.Erkeklerde ki vent açıklığı ise hemen hemen anüs açıklığı kadardır.
Dişinin kovalanma esnasında yorulmaması ve hırpalanması için 1E / 5 Dişi oranında bakılmaları gerekir.Cinsiyetlerinden emin olduktan sonra bu oranlarda bir araya getirilen balıklar için bol kayalıklı bir ortam hazırlanmalıdır.Yeterli olgunluğa erişmiş erkek dişinin etrafında titreyerek döner ve kur yapar.Yine olgun olan dişi  çıkarttığı tüpçük ile yumurtlar ve bunları ağzına alır, erkeğin yumurta beneğini yumurta zannederek ağzını yaklaştırdığı anda erkek balık dişinin ağzındaki yumurtalı döller,bu işlem dairesel hareketler devam eder ve daha sonra dişi bir köşede saklanır ve yem yememeye başlar. Bu andan sonra zaten fark edersiniz dişinin yumurtalarını ,ağzı şişer ve pek ortalarda görünmez yem de yemez,ağzını sürekli gargara yapıyor gibi oynatır.Kuluçka süresi değişebilir 21-35 gün arasında olabilir.
Bu andan sonra yapılacak tek şey her şeyi zamana bırakmak ve biraz sabırlı olmaktır,balığa yapılacak yanlış bir müdahale balığın strese girmesine,korkmasına,kusmasına,yumurtalarını yutmasına sebep olabilir.Bazı arkadaşlar kusturma hatalarından dolayı yavruları kaybedebiliyor.
Dişi sarı prenses yavrularını ortalama 20-25 gün sonra ağzından bırakacaktır. Serbest yüzer şekilde annenin ağzından çıkan sarı prenseslerin sarı renkleri ilk dünyaya geldiğinde de hakimdir. İlk başlarda anne gözetiminde olan yavrular belli bir zamandan sonra artık kendi başlarının çaresine bakmak zorundadırlar.



Etiketler: , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder