Japon Balığı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Japon Balığı Bakımı Nasıl Olmalıdır? - Japon Balığı Bakımı Nasıl Olmalıdır? Hakkında Bilgi | Akvaryum balıkları, beslenme, cinsiyet ayrımı, üreme ve bakım...Japon Balığı Bakımı Nasıl Olmalıdır? hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki makalemizden ulaşabilirsiniz.Japon Balığı Bakımı Nasıl Olmalıdır? konusuna benzer yazılar konu altında listelenmiştir. Japon Balığı Bakımı Nasıl Olmalıdır? hakkında vikipedik ve ansiklopedik bilgi - Japon Balığı Bakımı Nasıl Olmalıdır? çok sorulanlar...


Japon Balığı Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Japon Balığı Bakımı Nasıl Olmalıdır?Japon Balığıbulundukları akvaryumlarda tek cins olarak besleniyorlarsa ısıtıcıya ihtiyaç yoktur. Su sıcaklığının 25 derecenin üstünde olması sağlıklarını olumsuz etkiler. Tavsiyem; Japon balıklarıher ne kadar serin su balıkları olsalar da akvaryumlarında bir ısıtıcı bulunması gerekmektedir. Isıtıcı asıl görevi suyu ısıtmak değil su ısısını sabit tutmaktır. Bu nedenle su sıcaklığı 22 derece gibi düşük bir dereceye ayarlanıp su bu sıcaklıkta sabit tutulmalıdır.
Japon Balığı Akvaryumu, Japon Balığı Akvaryum Bitkisi
Japon balıkları, Anubias crytocoryn gibi dibe sağlam kök salarak tutunan bitkilere zarar vermezler ama bitkilerin dibe tutunmaları zaman alacağından ilk dikimlerde yine sökmeleri mümkün. Bunu engellemek için bitkileri mangrow köklerine uygun şekilde sardırıp, köklerin buradan tabana yayılması sağlanabilir.
Japon Balığı Beslenmesi, Japon Balığı Doğru Besleme, Japon Balığı Yemleme
Japon balıkları genellikle karbonhidrata ve  çabuk sindirilebilir gıdalara ihtiyaç duyarlar. Bundan dolayı diğer balıklardan daha fazla zamanlarını besin arayarak geçirirler. Buda onların sürekli olarak hareket halinde olmalarına neden olur. Midenin bu yapısı nedeniyle japon balıkları yüksek enerji değerine sahip gıdaları ön plana çıkarıyor.
Fazla protein vücutta yağa dönüşerek balıkta yağlanmaya neden olur. Her ne kadar dışardan bakıldığında balık büyüyor gibi görünsede aslında balık gün geçtikçe yağ deposuna dönüşüyor ve ölüme yaklaşıyordur.  Bu yüzden japon balıklarına düşük proteinli ve yüksek karbonhidratlı yemler vermek gerekiyor. .
Japon balıkları için üretilmiş yüksek karbonhidratlı yemler dışında, spiriluna içerikli yemler, ve su piresi, gammarus gibi canlı yemlerden oluşan geniş bir menüde beslemek gerekmektedir. Canlıyem ile beslemeyi haftada 2 den fazla yapmak iyi değildir. Ayrıca haftada veya 15 günde bir balıkları 1 günlüğüne aç bırakmak sindirimleri için faydalı olacaktır.
Japon balıkları serin su balıkları olduğundan bir çok kişi akvaryumlarına ısıtıcı takmazlar. Bu nedenle yılın değişik dönemlerinde su sıcaklıkları farklılık gösterir. Su ısısı düştükçe japon balıklarının yem ihtiyacı azalacağından bu dönemlerde az yemleme  yapmak gerekmektedir. Yine aynı şekilde su ısısı yükseldiğinda balıkların metabolizmaları hızlanacağı ve yem ihtiyaçları artacağından dolayı yemlemeyi arttırmak gerekecektir. Bu da bir çok akvaryumsever için ayarlanması zor bir dengedir. Bu nedenle akvaryum ısısı bir ısıtıcı yardımıyla 21-24 derece aralarında bir değerde sabitlenmelidir.  Böylece sıcaklık farklarından oluşacak beslenme sorunları ortadan kalkacaktır.
Eğer balık yüksek karbonhidratlı besinlerle beslenmezse bir çok vücut fonksiyonu bozulmaya başlar. Öncelikle aşırı yapılanma balığın karaciğerini zorlar. Bu balığı halsizleştirir. Ayrıca beslenme bozuklukları balığın renginde değişikliklere de neden olmaktadır. Balığın rengide solma, parlaklığın gitmesi, balığın üzerinde beyaz veya siyah lekeler oluşması gibi renk bozuklukları genellikle beslenme sorunlarından kaynaklanmaktadır. Tabi bu renk bozulmaları başlı başına beslenme bozukluğuna işaret etmez. Özellikle siyah veya beyaz lekelenmeler güneş ışığı görmeyen akvaryumlardaki balıklarda da görülebilir. Bu noktada balığın davranışlarına bakmakta fayda vardır. Davranışlarında bir halsizlik, rahatsızlık veya yavaşlama gözleniyorsa öncelikle yemleme düzenine ve yem içeriğine bakmak vedikkat etmek gerekir.
Beslenmeden kaynaklanan en büyük sorunların balık vücudunun içinde oluştuğu düşünüldüğünde bunların ne kadar zor farkedileceği ve bazende farkedilemeyeceği ortaya çıkar. Bu nedenledir ki balıklar için yem alırken öncelikli olarak yem içeriğine göz atmak çok önemlidir. Japon balıklarının üzerinde çıkan siyah noktalar balığın ölümüne neden olabilir, bu noktalar yukarıda da ifade edildiği gibi genellikle protein ağırlıklı beslemeden kaynaklanır.

Yavru Japonlar, Yavru Japon Balıklarının Bakımı Nasıl Olmalı

*Yavru Japon balıklarının bakımı doğumundan itibaren ilk 4 hafta günde 3-4 kere yemleyin. Yemlemeye dikkat edin. *4 Aylık olana kadar bu yemleme sayısını 1-2 öğün azaltın. *Erişkinlerde günde bir defa yeterli olacaktır. Her zaman 20 dk içinde yenmeyen yemleri yavruları da çekmeden dikkatlice sifonlamanız gerektiğini unutmayınız.

Etiketler: , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder