Japon Balığı Hastalıkları



Japon Balığı Hastalıkları - Japon Balığı Hastalıkları Hakkında Bilgi | Akvaryum balıkları, beslenme, cinsiyet ayrımı, üreme ve bakım...Japon Balığı Hastalıkları hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki makalemizden ulaşabilirsiniz.Japon Balığı Hastalıkları konusuna benzer yazılar konu altında listelenmiştir. Japon Balığı Hastalıkları hakkında vikipedik ve ansiklopedik bilgi - Japon Balığı Hastalıkları çok sorulanlar...

Japon Balığı Hastalıkları Japon balıklarında hastalıklara neden olan çeşitli etmenler bulunmaktadır. BunlarBakteriler , Virüsler,  Parazitler, Mantarlar 
gibi nedenlerden olabildiği gibi akvaryum durumu yanlış besleme, çevrenin fiziksel ve kimyasal özellikleri gibi nedenlerden de olabilmektedir. 


Japon Balığı hastalıkları - japon resimleri
Japon Balığında küçük beyaz lekelerin nedeni genellikle beyaz benek diye bilinen bir paraziştten kaynaklanır. Tedavisi kolay ama ihmal edildiği takdirde ölümle sonuçlanabilecek bir hastalıktır. Akvaryum içinde bulunan parazitler stres,ani sıcaklık değişimi gibi balığın savunma metabolizmasını zayıf düşürdüğü anda balık üzerine yapışarak küçük beyaz lekeler halinde kendini gösterir. Metilen mavisi,malahit yeşili ilaçları kullanılarak kurtulabilirsiniz. Su sıcaklığı artırarak da tedavi uygulayabilirsiniz.
metilen mavisi tedavisi uygulanışı : 10 litreye 2 damla gelcek sekilde anatanka uygulanır.
Alternatif tedavi: Bir tankta 10 litreye 5 damla(metilen mavisi) seklinde ve 10 litreye 1 çorba kaşığı tuz atılarak bir karışım hazırlanır hasta balık bu karışımda kısa süreli banyolar yaptırılırak tedaviye devam edilir.
Beyaz benek hastalığı ve tedavisi için forumda bu konuyu tavsiye ederim.
Japon Balığında Kabızlık olması durumunda japon balığınızın karnı şişer, bazen kabızlık durumunda ters döndüğü de söylenir. Balıkda hantallaşma ve dışkısında değişiklikler görülür Japon Balığında Kabızlığın en önemli nedenlerinden biri kalitesiz yem ve fazla beslemedir. Balığı gereğinden fazla besleme balığınızın hastalanarak ölmesine sebebiyet verir.
Kabız japon balıkları için bezelye veya haşlanmış ıspanak verilmesi balığınızın rahatlamasına neden olur.
Japon balığınızı günde 1 defa olmak üzere gözü büyüklüğünde 1 balık için bir adet yem verebilirsiniz. Sadece tek türlü besleme yerine arasıra farklı yemlerle besleyebilirsiniz. Haftada bir defa ıspanak haşlayıp verebilirsiniz. 2 haftada bir canlı yem de verebilirsiniz. Yine 2 haftada 1 gün de aç bırakmanız balığınız açısından iyi olur.
  • Yüzgeç Erimesi Goldfishlerde, koilerde, veya japon gibi soğuk su balıklarında bakteriyel yüzgeç erimesi oluştuğunda buna genelde Salmonidae familyasından Aeromonas salmonicidia neden olur. Yüzgeçlerden kısa sürede vücuda atlar ve kırmızı-kiremit rengi ülserler oluşturur. Aynı bakteri sıcak suda tropik balıkların üzerinde de etkili olur, ama onlarda daha çok furuncul oluşturur.  

Etiketler: , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder