Zebra Ciklet Balığı Bakımı

Zebra Ciklet Balığı Bakımı - Zebra Ciklet Balığı Bakımı Hakkında Bilgi | Akvaryum balıkları, beslenme, cinsiyet ayrımı, üreme ve bakım...Zebra Ciklet Balığı Bakımı hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki makalemizden ulaşabilirsiniz.Zebra Ciklet Balığı Bakımı konusuna benzer yazılar konu altında listelenmiştir. Zebra Ciklet Balığı Bakımı hakkında vikipedik ve ansiklopedik bilgi - Zebra Ciklet Balığı Bakımı çok sorulanlar...

Zebra Ciklet Balığı Bakımı
Zebra Ciklet Balığı Bakımı – Zebra Cikletler çok dayanıklı ve kavgacı balıklardır. Kötü su şartlarını yüksek oranda tolere edebildikleri ve kolay üredikleri için yerni başlayan hobiciler için uygun olsalar da kavgacı yapıları hobicileri bu balıklardan soğutabilir. Albino varyasyonu da bulunur.
Türün saflığını korumak için albino türler albinolarla çiftleştirilmelidir. Zebra cichlid bulunan akvaryumda mutlak suretle birçok saklanma yeri bulunmalıdır. Özellikle çiftleşme zamanında saldırganlaşan erkek balık diğer balıkları oldukça rahatsız edecektir.
Çiftleşecek dişi ile erkek balık önce güvenli ve karanlık bir kovuk bulacak daha sonra hiçbir balığı buraya yaklaştırmayacaktır. Bu balık ile ateş ağız, astronot, grenn terror gibi hassas balıklarınız varsa bunları kaybetme ihtimaliniz büyüktür. Zebra Ciklet  Üremesi kolaydır, düz yumurta dökerler, anne ve baba yumurtalara beraber bakarlar. Tek eşlidir. Uygun dişi, erkek sağlandığı zaman üreme olacaktır. Dişi; bir kovuğun, testinin içine yumurtalarını döker. Eğer akaryumda başka türler yoksa yavrularını büyütürler. Başka türler varsa yavrular kendilerini kurtaracak boya ulaşamazlar. Yavru kaybı olmaması için erkek ayrılabilir. 

Etiketler: , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder