Balığım Neden Saklanıyor?


Balığım Neden Saklanıyor? - Balığım Neden Saklanıyor? Hakkında Bilgi | Akvaryum balıkları, beslenme, cinsiyet ayrımı, üreme ve bakım...Balığım Neden Saklanıyor? hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki makalemizden ulaşabilirsiniz.Balığım Neden Saklanıyor? konusuna benzer yazılar konu altında listelenmiştir. Balığım Neden Saklanıyor? hakkında vikipedik ve ansiklopedik bilgi - Balığım Neden Saklanıyor? çok sorulanlar...



Akvaryum Balığının Durgunluğu ve Sakinliği
Akvaryum aldınız ve güzelce dekorunu yaptınız içerisine balığı da ekledikten sonra seyre başladınız fakat bir de baktınız ki balığınız yüzmek yerine akvaryumun dibinde veya bir kovukta saklanmaya çalışıyor. Ne yaptıysanız çıkaramadınız… Evet arkadaşlar bu yazımızda sizlere balık davranışlarından biri olan saklanmadan bahsetmeye çalışacağız. Akvaryum balığınızın saklanması veya bir köşeye geçip durgunlaşması aslında çok anormal bir davranış değildir. Bazı akvaryum balıkları akvaryum dibinde bazıları orta seviyede yüzerler. Bazı akvaryum balıkları akvaryumda yer tutarlar ve orayı benimserler ve yaklaşana saldırgan davranış sergilerler.

Akvaryum Balıkları Neden Saklanır?
Akvaryum balıklarının saklanmasının en çok bilinen nedenlerinden birisi balığın yeni olmasından dolayı ortama ısınamaması ve akvaryuma alışamamasından dolayı olur ki akvaryum içerisindeki diğer balıklar da sert davranışlar sergilerse yeni balığın alışması uzun sürer ve saklanma davranışları sergileyebilir.
Bazı akvaryum balıkları da kuytu yerde yaşamak ister ve bunun için akvaryumun belli bölgelerinde keşif yapar ve vaktinin çoğunu akvaryumda uygun gördüğü yerde geçirir. 
Üreme dönemindeki dişi balıklarda da bir hareketsizlik görülebilir ve üreme döneminde bir köşeye çekilerek ağzında yumurta varsa bu yumurtalar çıkıncaya kadar sakin ve hareketsiz bir şekilde bu dönemi geçirmek isterler. 
Yine çoğu akvaryumda karma olarak bakılmak istenen akvaryum balıklarından çekinik olanları saklanmak isteyebilir. Veya iki erkek balığın kavgası sonucu yenilen taraf daha çekinik kalır.

Etiketler: , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder