Snow Prenses Akvaryumu


 


Eğer yeni bir akvaryum kuruyor ve yavru almak istiyorsanız sizlere tavsiyem 10 ila 20 adet arası yavru snow prenses alarak cinsiyetleri belirlendikçe fazla erkekleri elemenizdir. Hastalıklara karşı oldukça dayanıklıdırlar, kolay kolay hastalanmazlar. Aşırı haraketli ve canlıdırlar. Dişileri yumurtalarına çok sadıktır.

Snow Prenses yavruları ve Snow Prenses Yavru Alma İpuçları

Snow Prenses yavrularının yüksek oranda proteinle beslenmesi gerekmektedir. Snow Prensesler 12 aydan itibaren damızlık kabul edilirler. Yavru almak istiyorsanız akvaryumunuzda erkek dişi ayarlaması yapmalısınız. 1 erkeğe 4/5 dişi ideal olanıdır. Dişi ağzına yumurta aldığında yem yemeyi bırakır ve ağzı farkedilir derecede şişer. Balığınızın uzun süre aç kalmaması için 10.-12. günden itibaren kusturabilirsiniz. Bu sayede yavru sayısı da fazla olacaktır.

Snow Prenses Beslenmesine Dikkat Etmelisiniz

Canlı yem ve yüksek oranda proteinli yemleme azaltılmalı, otçul beslenmeye ağırlık verilmelidir. Aksi durumda (Aşırı canlı yem verme, aşırı besleme v.b.) yavru(yumurta) yutma, tükürme, erkekte kısırlık sonucu döllenmemiş yumurtalar, dişide üreme isteği azalması gibi sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu yazdıklarım sadece snow prensesler için değil çoğu malawi türü için geçerlidir.

Etiketler: , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder