Yunus cichlid üretiminde püf noktalar



Yunus cichlid üretiminde püf noktalar - Yunus cichlid üretiminde püf noktalar Hakkında Bilgi | Akvaryum balıkları, beslenme, cinsiyet ayrımı, üreme ve bakım...Yunus cichlid üretiminde püf noktalar hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki makalemizden ulaşabilirsiniz.Yunus cichlid üretiminde püf noktalar konusuna benzer yazılar konu altında listelenmiştir. Yunus cichlid üretiminde püf noktalar hakkında vikipedik ve ansiklopedik bilgi - Yunus cichlid üretiminde püf noktalar çok sorulanlar...
Yunus cichlid üretiminde püf noktalar
Yunus cichlid üretiminde püf noktalar
Dişiler 20 ila 90 adet yumurtayı 18-21 gün ağızda kuluçka yaparlar. Cyrtocara Moorii (Yunus Cichlid) lere büyük tanklarda (minimum 250 litrelik tanklarda ) bakılmalıdır.Kendi türlerine karşı sakin balıklardır ancak bazen agresif olabilirler.Bu agresifliği kısmen de olsa ortadan kaldırmak için 1 erkek 4-5 dişilik bir koloni oluşturunuz.
Yunusların Yumurtlama Döneminde davranışları;
Erkek Yunus cichlid Balıkta;
-Rengine koyuluk
-Agresiflik
-Dişiye sürekli kur yapar
-Titreme
-Yumurtalama sonrası dişiyi hırpalar
Dişi Yunus cichlid Balıkta;
-Renginde koyuluk
-Çekingenlik(Etrafındaki olaylara ilgisizlik)
-Erkekten kaçar
-Titreme(Yumurtlayacagı zaman)
-Yumurtaları 15-18 gün ağzında tutar
Cyrtocara Moorii (Yunus Cichlid) nin üretimi çok zor değildir.
  • Yapılması gereken şey 1 erkek ve yaklaşık 4-5 dişilik sağlıklı bir koloni (çiftleşmeleri için minimum 8 aylık olmalıdırlar) oluşturmanızdır.
  • Su değerlerini (ph, nitrat,  v.b.) bilip gerekli görülen zamanlarda gerekli testleri yapmak, 
  • Işık, mağaralar, kum, kaya v.b gibi balıkların ihtiyaç duyduğu ekstra malzemeler  (balıklarınızın saklanmaları ve su değerlerinin oturması açısından büyük rol oynarlar) 
  • Akvaryum ve balıklara bakım ve gözlem (dip çekimi ve beraberinde yapılacak su değişimi ki bu değişim haftada ortalama % 25-30 su değişimi önerilir, eğer bu değişimi yapmazsanız sudaki nitrat değerleri yükselecektir ki bu da istenmeyen bir unsurdur.)
  • Yeterli ölçüde bir akvaryuma sahip olmak (Malawi cichlidlerini üretiminde en büyük etkenlerden biri huzurdur).
  • Bilinçli ve doğru yemleme (balığınızın ne tür yemleri sevdiğini bilip ona göre ve yeterli bir şekilde yem verilmesi)
  • Dişi balığınız ağzına ilk defa yumurta alıyorsa kusturmanızı tavsiye etmem. Çünkü aynı dişi başka zaman ağzına yumurta aldığında, yumurtalara sadık kalmaz ve her seferinde yumurtaları ağzından atar.
  • Yunus cichlid balığınızı doğuma kadar geçen 21 gün boyunca aç bırakmak istemiyorsanız,balığınızı kusturabilirsiniz,bu sayede kondisyonunu kaybetmemiş olur. Kaçıncı günde kusturulmalı soru sunda +-1 gün değişiklikler olsa da 13.-14. gün idealdir. İlk yavru alımıysa üst maddeye göre davranmanızı tavsiye ederim.


Etiketler: , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder