Püf noktası

Frontosalarda üretim ve yabancılaşma:
Birçok hobici bir iki kez yavru aldığı damızlık Frontosa çiftinin bir süre sonra üremeyi bırakmasından yakınır. Bunun en önemli nedenlerinden biri, ağzı dolu olan dişi balığı başka bir akvaryumu erken ayırmaktır. Daha önce 3 kez yavru aldığım bir çift, dişiyi son yavru verişinde akvaryumdan 2. haftasında ayırmamın ardından birbirine yabancılaşmıştı. Hem gözlemlerim hem de yaptığım araştırmalara göre, eğer sağılma yöntemi tercih edilmiyorsa, balık 3. haftasından önce başka bir akvaryuma alınmamalıdır.


Calvus yavrularını büyütürken:

Calvus üretmiş birçok hobici, yavrularının bir süre sonra ölmesinden yakınır. bu Calvus yavrularının kendini kurtaracak erişkinliğe gelinceye kadar oldukça hassas olmalarından kaynaklanır. Üreyen Calvus dişisini kabuğu ile alacağınız akvaryum hem çok büyük olmayan bir yavru akvaryumu olmalı, hem de su değişimini mümkünse en az 3-4 gün dinlenmiş su ile ve 2-3 günde bir çok küçük oranlarda yapmalısınız. Yani Calvus yavrularının bulunduğu bir akvaryumda ani değişimler olmamalı. Ayrıca en az ilk 1 ay artemia ile büyütmek de, büyümeyi hızlandıracak ve yavrularınız iyi damızlıklar olarak gelişmesine yardımcı olacaktır.

Maymun Kafa nakliyesi:
Damızlık iri bir Maymun Kafa erkeği, yarısı kadar bir boyda olan dişi bir Maymun Kafa ile birlikte paketlendiğinde birkaç saatlik bir yolculukta, dişinin deforme olması ya da onun yitirmeniz sürpriz olmayacaktır.O nedenle ayrı poşetlere koymalısınız.

Etiketler:

0 yorum:

Yorum Gönder