Lepistes balığı bakımı




Lepistes balığı bakımı - Lepistes balığı bakımı Hakkında Bilgi | Akvaryum balıkları, beslenme, cinsiyet ayrımı, üreme ve bakım...Lepistes balığı bakımı hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki makalemizden ulaşabilirsiniz.Lepistes balığı bakımı konusuna benzer yazılar konu altında listelenmiştir. Lepistes balığı bakımı hakkında vikipedik ve ansiklopedik bilgi - Lepistes balığı bakımı çok sorulanlar...



Canlı doğuranlar ailesinden lepistes balığı küçük ve renkli boyutlarıyla akvaryum severlerin dikkatini çeker. Her balıkta olduğu gibi lepistes balıklarında da akvaryumşartları lepistes balığı sağlığı açısından önemlidir. Lepistes balığı gibi canlı doğuran cinslerinin en az 40-50 lt lik akvaryumlarda bakılması önerilir. Lepistesler de grup balığıdır. En az 4 lü gruplar halinde bakılmalıdır. Bu gruplar 1 erkeğe 3 dişi oranında tutulmalıdır.
  • Kurulan lepistes balığı akvaryumlarında haftada en az 1 kez %20 ila 30 arasına su değişimi yapmak hem balıklar hem bitkiler açısından önemlidir.
  • Canlı doğuran akvaryumu demek bitki akvaryumu demektir. Neredeyse canlı bitkilere en çok ihtiyacı olan balıklardır. Akvaryumunuzda bitkiniz nekadar çoksa erişkin balıkların gelişimi ve üremesi, yavru balıkların hayatta kalması ve büyüme hızı o denli artacaktır.
Devamını oku...

VATOZ BALIĞI Bakımı ve Akvaryum Şartları




vATOZ BALIĞI Bakımı ve Akvaryum Şartları - VATOZ BALIĞI Bakımı ve Akvaryum Şartları Hakkında Bilgi | Akvaryum balıkları, beslenme, cinsiyet ayrımı, üreme ve bakım...VATOZ BALIĞI Bakımı ve Akvaryum Şartları hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki makalemizden ulaşabilirsiniz.VATOZ BALIĞI Bakımı ve Akvaryum Şartları konusuna benzer yazılar konu altında listelenmiştir. VATOZ BALIĞI Bakımı ve Akvaryum Şartları hakkında vikipedik ve ansiklopedik bilgi - VATOZ BALIĞI Bakımı ve Akvaryum Şartları çok sorulanlar...

VATOZ BALIĞI Bakımı ve Akvaryum Şartları














TABİATI: güney afrika
YAŞAYIŞ ŞEKLİ: gayet barışçıl
YAVRU ALIMI: Akvaryum şartlarında yavru almak gerçekten zordur. Akvaryum hacminiz yeterli ve akvaryumunuzda karanlık kuytu tünel veya magara gibi sakin yerler bulunmalı. Vatoz balığınızın sığabileceği mağaralar. Bunların yumurtlaması için yeterli olgunluğa gelmesi lazımdır yavru almak için aynı cins balıklardan bir akvaryuma bırakmak ve kovuk gibi saklanacak yer (mango kökleri(ideal) veya en basidi plastik pvc boruları) sağlanarak balılara çok güzel bir ortam saglamış oluruz balık yumurtaları o kovuga bırakır belli bir zaman sonra yavrular çıkar. 
BAKIMI: Kolay
SU SICAKLIGI: ortalama 24-26 derece birkaç derece düşse veya azalsa pek bişe olmaz
EN FAZLA BÜYÜYECEGİ BOY: yaşadıkları alan göz önünde bulundurursak 35-40cm ye kadar ulaşır(yaşayış ortamları önemli)
Devamını oku...

Snow Prenses Akvaryumu


 


Eğer yeni bir akvaryum kuruyor ve yavru almak istiyorsanız sizlere tavsiyem 10 ila 20 adet arası yavru snow prenses alarak cinsiyetleri belirlendikçe fazla erkekleri elemenizdir. Hastalıklara karşı oldukça dayanıklıdırlar, kolay kolay hastalanmazlar. Aşırı haraketli ve canlıdırlar. Dişileri yumurtalarına çok sadıktır.

Snow Prenses yavruları ve Snow Prenses Yavru Alma İpuçları

Snow Prenses yavrularının yüksek oranda proteinle beslenmesi gerekmektedir. Snow Prensesler 12 aydan itibaren damızlık kabul edilirler. Yavru almak istiyorsanız akvaryumunuzda erkek dişi ayarlaması yapmalısınız. 1 erkeğe 4/5 dişi ideal olanıdır. Dişi ağzına yumurta aldığında yem yemeyi bırakır ve ağzı farkedilir derecede şişer. Balığınızın uzun süre aç kalmaması için 10.-12. günden itibaren kusturabilirsiniz. Bu sayede yavru sayısı da fazla olacaktır.

Snow Prenses Beslenmesine Dikkat Etmelisiniz

Canlı yem ve yüksek oranda proteinli yemleme azaltılmalı, otçul beslenmeye ağırlık verilmelidir. Aksi durumda (Aşırı canlı yem verme, aşırı besleme v.b.) yavru(yumurta) yutma, tükürme, erkekte kısırlık sonucu döllenmemiş yumurtalar, dişide üreme isteği azalması gibi sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu yazdıklarım sadece snow prensesler için değil çoğu malawi türü için geçerlidir.
Devamını oku...

Pseudotropheus socolofi Albino


Pseudotropheus socolofi Albino - Pseudotropheus socolofi Albino Hakkında Bilgi | Akvaryum balıkları, beslenme, cinsiyet ayrımı, üreme ve bakım...Pseudotropheus socolofi Albino hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki makalemizden ulaşabilirsiniz.Pseudotropheus socolofi Albino konusuna benzer yazılar konu altında listelenmiştir. Pseudotropheus socolofi Albino hakkında vikipedik ve ansiklopedik bilgi - Pseudotropheus socolofi Albino çok sorulanlar...


Pseudotropheus socolofi Albino 
Pseudotropheus socolofi Albino Habitatı ve Anavatanı:  Malawi Gölü’nün kayalık kesimleri. Akvaryum için kayalık yerler ve saklanma mağaraları oluşturulması önerilir.
Pseudotropheus socolofi Albino Beslenme Biçimi: Otçul
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif. Kendi Türlerine Davranısı: Orta derecede agresif.
Pseudotropheus socolofi Albino Üreme: Dişiler ağızda kuluçka yaparlar. Pseudotropheus socolofi Albinolarda Erkek dişi oranının 1e/5d olması önerilir.
Sıcaklık: 25 – 26 °C sıcaklık optimum sıcaklıktır.
En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 150 lt
Su Sertliği: Sert
pH: 7.5- 8.5
Pseudotropheus socolofi Albino Sık rastlanan bir balıktır, akvaryumu bol kayalık olmalıdır. Dişiler ile erkeklerin net bir farkı yoktur. Dişiler biraz daha küçük, karınları daha şişkin ve yumurta benekleri daha az sayıda olur. Snow prensesle alakalı daha detaylı bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.



Snow Prenses Akvaryumu - Snow Prenses Akvaryumu Hakkında Bilgi | Akvaryum balıkları, beslenme, cinsiyet ayrımı, üreme ve bakım...Snow Prenses Akvaryumu hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki makalemizden ulaşabilirsiniz.Snow Prenses Akvaryumu konusuna benzer yazılar konu altında listelenmiştir. Snow Prenses Akvaryumu hakkında vikipedik ve ansiklopedik bilgi - Snow Prenses Akvaryumu çok sorulanlar...

Devamını oku...

Tropheus moori chimba akvaryumu


Tropheus moori chimba akvaryumu - Tropheus moori chimba akvaryumu Hakkında Bilgi | Akvaryum balıkları, beslenme, cinsiyet ayrımı, üreme ve bakım...Tropheus moori chimba akvaryumu hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki makalemizden ulaşabilirsiniz.Tropheus moori chimba akvaryumu konusuna benzer yazılar konu altında listelenmiştir. Tropheus moori chimba akvaryumu hakkında vikipedik ve ansiklopedik bilgi - Tropheus moori chimba akvaryumu çok sorulanlar...

Tropheus moori chimba akvaryumu



Tanganika, Afrika- Tropheus moori chimba akvaryumu 26-27 derece ideal sıcaklıkta, ph 8.5 olarak akvaryum oluşturulmalıdır. Erkek chimbalar kayaları tutar, dişi chimba erkeğin hazırlamış olduğu yumurtlama bölgesine gelerek, erkekle halka şeklinde dönerler.Bu arada dişi yumurtalarını bırakırken erkekte döller. Yine bu arada dişi döl almış yumurtaları ağızına toplar. Yavruları ağızının içinde olgunlaştırır. Dişi saklanacak yer ve sakinlik ararlar. 30 gün içerisinde yaklaşık 4-5 tane yavru balık oluşur. Yavruları almaya gerek yoktur kolonilerini oluştururlar.





Haftada bir %25 su değişimi,İç motor temizliği ,1.5 ayda bir dış motor temizliği yapmanızı tavsiye ederim.









Devamını oku...

Balığım Neden Saklanıyor?


Balığım Neden Saklanıyor? - Balığım Neden Saklanıyor? Hakkında Bilgi | Akvaryum balıkları, beslenme, cinsiyet ayrımı, üreme ve bakım...Balığım Neden Saklanıyor? hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki makalemizden ulaşabilirsiniz.Balığım Neden Saklanıyor? konusuna benzer yazılar konu altında listelenmiştir. Balığım Neden Saklanıyor? hakkında vikipedik ve ansiklopedik bilgi - Balığım Neden Saklanıyor? çok sorulanlar...



Akvaryum Balığının Durgunluğu ve Sakinliği
Akvaryum aldınız ve güzelce dekorunu yaptınız içerisine balığı da ekledikten sonra seyre başladınız fakat bir de baktınız ki balığınız yüzmek yerine akvaryumun dibinde veya bir kovukta saklanmaya çalışıyor. Ne yaptıysanız çıkaramadınız… Evet arkadaşlar bu yazımızda sizlere balık davranışlarından biri olan saklanmadan bahsetmeye çalışacağız. Akvaryum balığınızın saklanması veya bir köşeye geçip durgunlaşması aslında çok anormal bir davranış değildir. Bazı akvaryum balıkları akvaryum dibinde bazıları orta seviyede yüzerler. Bazı akvaryum balıkları akvaryumda yer tutarlar ve orayı benimserler ve yaklaşana saldırgan davranış sergilerler.

Akvaryum Balıkları Neden Saklanır?
Akvaryum balıklarının saklanmasının en çok bilinen nedenlerinden birisi balığın yeni olmasından dolayı ortama ısınamaması ve akvaryuma alışamamasından dolayı olur ki akvaryum içerisindeki diğer balıklar da sert davranışlar sergilerse yeni balığın alışması uzun sürer ve saklanma davranışları sergileyebilir.
Bazı akvaryum balıkları da kuytu yerde yaşamak ister ve bunun için akvaryumun belli bölgelerinde keşif yapar ve vaktinin çoğunu akvaryumda uygun gördüğü yerde geçirir. 
Üreme dönemindeki dişi balıklarda da bir hareketsizlik görülebilir ve üreme döneminde bir köşeye çekilerek ağzında yumurta varsa bu yumurtalar çıkıncaya kadar sakin ve hareketsiz bir şekilde bu dönemi geçirmek isterler. 
Yine çoğu akvaryumda karma olarak bakılmak istenen akvaryum balıklarından çekinik olanları saklanmak isteyebilir. Veya iki erkek balığın kavgası sonucu yenilen taraf daha çekinik kalır.
Devamını oku...

Zebra Ciklet Balığı Bakımı

Zebra Ciklet Balığı Bakımı - Zebra Ciklet Balığı Bakımı Hakkında Bilgi | Akvaryum balıkları, beslenme, cinsiyet ayrımı, üreme ve bakım...Zebra Ciklet Balığı Bakımı hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki makalemizden ulaşabilirsiniz.Zebra Ciklet Balığı Bakımı konusuna benzer yazılar konu altında listelenmiştir. Zebra Ciklet Balığı Bakımı hakkında vikipedik ve ansiklopedik bilgi - Zebra Ciklet Balığı Bakımı çok sorulanlar...

Zebra Ciklet Balığı Bakımı
Zebra Ciklet Balığı Bakımı – Zebra Cikletler çok dayanıklı ve kavgacı balıklardır. Kötü su şartlarını yüksek oranda tolere edebildikleri ve kolay üredikleri için yerni başlayan hobiciler için uygun olsalar da kavgacı yapıları hobicileri bu balıklardan soğutabilir. Albino varyasyonu da bulunur.
Türün saflığını korumak için albino türler albinolarla çiftleştirilmelidir. Zebra cichlid bulunan akvaryumda mutlak suretle birçok saklanma yeri bulunmalıdır. Özellikle çiftleşme zamanında saldırganlaşan erkek balık diğer balıkları oldukça rahatsız edecektir.
Çiftleşecek dişi ile erkek balık önce güvenli ve karanlık bir kovuk bulacak daha sonra hiçbir balığı buraya yaklaştırmayacaktır. Bu balık ile ateş ağız, astronot, grenn terror gibi hassas balıklarınız varsa bunları kaybetme ihtimaliniz büyüktür. Zebra Ciklet  Üremesi kolaydır, düz yumurta dökerler, anne ve baba yumurtalara beraber bakarlar. Tek eşlidir. Uygun dişi, erkek sağlandığı zaman üreme olacaktır. Dişi; bir kovuğun, testinin içine yumurtalarını döker. Eğer akaryumda başka türler yoksa yavrularını büyütürler. Başka türler varsa yavrular kendilerini kurtaracak boya ulaşamazlar. Yavru kaybı olmaması için erkek ayrılabilir. 
Devamını oku...

Ciklet Balığı Neden Ölür?







Ciklet Balığı Neden Ölür?
Ciklet balığı neden ölür  Her balığın kendi türüne özel bir hastalık bünyesi vardır. Ayrıca her bölgenin çok çeşitli ve değişik parazitleri bulunur. Süs balıklarının getirdiği, bizim ülkemiz sularının yabancısı olduğu tropikal bölge parazitleri vardır. Doğal ortamlarında yakalanan balıklar genelde kendilerine ait bakteriyi veya parazitide beraberinde getirebilirler. Doğadaki uygun ortam sayesinde parazitin balığa bir zararı dokunmamaktadır. Akvaryum ortamında ise, balığın bağışıklık sistemi zayıflık gösterir. Bu da parazitin ortaya çıkmasına sebep olur. Balıklar bu durumda tedaviye çok zor cevap verirler. Bu nedenle yerli üretilen balıkların alınması tavsiye edilir.ciklet balığı burnunda kararma.ciklet balik burnu karardi.
Ciklet balıkları bakımında yapılan en büük yanlışlardan bir tanesi ciklet balığının küçük hacimli akvaryumlarda bakılmasıdır. Bu ciklet balığının dış etkenlere daha çabuk kapılarak yaşlanmasını ve ölümünü hızlandırıcı bir faktör olarak değerlendirilebilir. Ayrıca yanlış besleme de ciklet balıklarının ölümüne sebep olan en büyük faktörlerden birisidir. Ciklet balıklarından etçil beslenenler olduğu gibi beslenme türü farklı olan cikletler de bulunmaktadır. Yanlış besleme ile ciklet balığının beslenmesinde değişiklik olması ciklet balığınızın hastalanmasına bir risk oluşturacaktır. Aynı şekilde karma ciklet akvaryumunda da balıkların doğal yaşam alanlarının ihmal edilerek oluşturulması cikletlerin genel olarak hastalanarak veya saldırarak birbirini güçsüz bırakmalarına sebebiyet verecektir.
Bunun dışında en önemli faktörlerden biri de stres’dir. Akvaryum balıkları için stres genelde ölümcül bir sonuç doğurmaktadır. Stres bazn akvaryum balığının elle alınıp tekrar akvaryuma bırakılması (hırpalanması), bazen farklı bir akvaryuma alışamaması nedeniyle olabilir. Stres oluşturan etmenlerden uzak durulmalı ve ortam ayarlanması dikkatli yapılmalı.
Sağlıklı bir ciklet akvaryumu için lütfen balığınız hakkında beslenme akvaryum şartları gibi konularda bilgi sahibi olarak akvaryumunuzu oluşturun ve balığınıza ilgi gösterin.
Devamını oku...

Demasoni Cinsiyet Ayrımı

Devamını oku...

Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı


 
Japon balıklarının cinsiyeti nasıl ayırt edilir?

*Yumurtlama zamanı karnı yumurta dolan dişinin dolgunluğu
*Yumurtlama zamanı erkeğin solungaç kapakları ve göğüs yüzgeçlerinde oluşan parlak parlak bant
*Dişilerin anüslerinin dışarı çıkık olması
*Erkeklerin anüslerinin içeriye girik olması
*Yumurta dökme zamanı erkeğin dişiyi kovalaması
*Erkeklerin gövdelerinin dişilere göre daha uzun olması
*Dişilerin gövdelerinin erkeğe göre daha basık olması
*Erkeklerin kuyrukları dişilere göre daha büyük olurlar. (aynı tür japonlarda)
*Çiftleşme döneminde erkeklerin solungaçlarında küçük sivilceler çıkar.
Rast gelsin..

Alıntı:akvaryumdoktoru

Ayrıca;

CİNSİYET ;
Her ne kadar erkek dişi ayrımı zor olsa da deneyimli kişiler tarafından basitçe ayrılmaktadır. Dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Sizlere bu püf noktalarından bahsedeceğim. Bu püf noktaları 5-6 cm den ufak balıklarda uygulamayınız.

Japon balıklarının birçok varyetesi bulunmaktadır. Yüzgeçleri ve vücut tiplerine göre değişiklik göstermektedir. Bazı yerlerde okuduğum erkek balığı anüs yüzgeci tek dişi balığınki çift olur gibi ibareler yanlıştır. Dişi erkek ayrımını aşağıda değindiğim gibi kolayca yapabilirsiniz.

KARIN METODU ;
Balık ıslak havlu üzerine yatırılır. Anüse yakın karın boşluğuna hafifçe bastırılır. Eğer parmak yumuşak şekilde içeri batıyorsa dişidir. Bu boşluk yumurta boşluğudur. Erkekte ise balık boyunca uzanan sert kıkırdağımsı bir karın vardır.

ANÜS METODU ;
Bu metod biraz tecrübe gerektirmektedir. Göz alışkanlığı kazanıldıkça en kolay yöntemlerden biridir. Erkek balığın anüsü ufak ve anüs yüzgecine nerdeyse bitişiktir. Çiftleşme anında çıkan spermleri bu yüzgeç vasıtası ile yayar. Dişi balıkta ise anüs büyük ve anüs yüzgecine uzaktır. Çünkü aşırı yapışkan olan Japon balığı yumurtası anüs yüzgecine yapışmasın diyedir.

GALSMA METODU ;
Bu metod sadece üreme zamanında uygulanır. Erkek balığın galsamaları (solungaç kapakları) üzerinde toplu iğne başı kadar beyaz benekçikler oluşur. Bu erkek balığın üremeye hazır olduğunu gösterir. Devamlı dişi balığın karnına kafasıyla vurmaya dişi balıkları tahrik edip üremeye teşvik etmektedir.

https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcSPGGPzeLIC6pVMupvslnS5dbWJVbhedL4iX3E94V9ukZzu6iB2lXTKv-Xj

Devamını oku...

Su Kaplumbağalarında Cinsiyet Ayrımı

Öncelikle kaplumbağaların cinsiyetini 1 yaşından önce belirlemek çok zordur.Kaplumbağanızı alırken cinsiyetini belirleyerek almak imkansız denebilir.Fakat cinsiyet daha yumurtalarındayken bile belirlenebilir.Yumurtaların ısısı sıcak tutulursa dişi olma olasılığı daha yüksektir ve satın aldığımız kapluşların cinsiyeti genellikle dişidir.Gelelim cinsiyet ayrımına;
1 yaşından sonra erkek kaplumbağaların tırnakları belirgin bir şekilde uzun ve sivri olur dişilerde ise tırnaklar kısa ve içe doğru kıvrık bir şekildedir.
Erkek kaplumbağanın tırnakları:






















Kloaka denilen anüs boşluğu kuyruğun uç kısmına yakındır. Kuyruk belirgin şekilde daha uzun ve kalındır:


Dişi kaplumbağadaki kuyruk ise şöyledir:


Bunun yanında dişi kaplumbağanın kabuğunun alt kısmı düz olur, erkek kaplumbağanın ise hafif içine göçük olur. Bir de plastron denilen yerde dişilerde o anüse yakın son iki kabuk parçası geniş olur. Ayrıca tırnakları gördüğünüz gibi daha kısa:


Erkeklerde o son iki kabuk parçası ise daha dar olur :








Devamını oku...

Yunus Cichlid Cinsiyet Ayrımı



Yunusta dişiler,
-Dişilerin yüzgeçleri genelde oval ve kısadır.
-Yüzgeçleri sivri olanlar da çıkabilir fakat bunların yüzgeçleri kuyruğa kadar erişemez.
-Vücut erkeklere göre ince ve uzundur.
-Kafa yapıları küte yakındır.

Erkeklerde,

-Erkeklerin yüzgeçleri sivri ve uzundur.Kuyruğun yarısına kadar gelir.
-Daha yuvarlak bir vücut yapısına sahiptirler.
-Kafa yapıları balon gibidir,dişielrden daha şişkindir.
-Dudakları dişilere göre daha şiştir.
Devamını oku...

Betta Cinsiyet Ayrımı

Bettalarda cinsiyet ayrımı diğer türlere göre çok kolaydır. Erkek betta balığının yüzgeçleri uzun ve gösterişlidir. Dişi betta balığı ise daha küçük ve yüzgeçleri kısadır.
Erkek Betta Balığı

 Dişi Betta Balığı

 




Devamını oku...

Betta Balıkları Hakkında Herşey ,makale

tta Balıkları Hakkında Herşey (Makale)

Betta Balığı...Betta Balığı...
Betta Bakımı;
*Betta diğer balıklar gibi gerekli oksijenini sudan değil labirent organları sayesinde suyun dışından yani havadan alır.
*Mücadele edebilecek erişkinlikte olan bettalar asla aynı ortamda bulundurmamalıdırlar, ikisi kavgaya başlayacak ve ya birbirlerini öldürecekler yada birbirilerini çok ağır şekilde yaralayana kadar durmayacaklardır

*Bettalar genelde 2 yıl kadar yaşarlar.
Tanklarında tercihen bolca bitki olmalıdır, özellikle su mercimeği gibi su üstü ve glasso gibi taban bitkileri ilk sıradadır. Dikkat edilmesi gereken husus ise bitkiler aşırıya kaçılmamalı ve yüzüş alanlarını etkilememesidir..
*Bettalara öyle litrelerce tanklar gerekli değildir çok büyük tanklara hem basınçtan dolayı alışamayıp ölebilirler hem de strese girebilirler. Tek betta için 5 litrelik bir tank fazlasıyla yeterlidir.
*Çoğu kişi tarafından bilinmese de betta tanklarında deniz tuzu kullanmak çok faydalıdır. 5 litreye tepeleme yapılmamış dümdüz şekilde dolmuş bir çay kaşığı deniz tuzu yeterli olacaktır ve bettanız çok mutlu olacaktır.
*Bettanızın tankına önerilen miktarda catappa yaprağı (yabani deniz bademi ağacı yaprağı) kullanmak çok çok iyi olacaktır. Bu imkanı olmıyan şahıslar Hindistan cevizi kabuğunu suya koyup suyun kahverengiye dönmesine kadar beklemeli sonrasındada bu sudan betta akvaryumunuza %50 miktarda koyabilirsiniz. Bettanızı çok mutlu edecektir. ( Benim elimde bitkili akvaryum tabanında kullandığım Hindistan cevizi torfu vardı aynı işlemi onla yapıyorum)
*Bettalar için en büyük tehdit sudaki klordur, betta tankında kullanacağınız suyu mutlaka 3 gün bir köşede dinlendirmeli ve su değişimi yapacağınız zaman tanktaki suyun ısısıyla aynı olmalıdır. Lakin bunun yanında su düzenleyiciler kullanırsanız çok iyi olacaktır.
*Tayland da dövüşçü bettaları yetiştirirken form kazandırmak açısından kullandıkları bir yöntem vardır, oda balığı leğen gibi büyük yayvan bir kaba koyup, kabın içinde kafa motoru yada iç motor çalıştırıp vortex oluşturmak ve oluşan vortex’te bettanın akıntıya karşı yüzmesi sonucunda maksimum kas, çeviklik ve form kazanmasıdır. Bu işlemi haftada 2-3 defa birkaç dakikaya mahsus olmak üzere yapabilirsiniz. (bettanızın filtre yada kafa motorunun emiş tarafına kaçmasını engelleyin ve önlem alın)
Not olarak şunu söylemeliyimki; çiftleşmeye hazır ve çiftleştirilicek balıklarda aşırı yorgunluk yaratıcağından dolayı bu yöntem uygulanmamalıdır. Çiftleşme döneminden 1 hafta önce bu egzersiz kesilmeli ve çiftleşmeden birkaç gün sonra tekrar başlanabilir.
Bunu sakın bettanıza işkence gibi görmeyin, bu onun form kazanması, vücudundaki aşırı yağlanmayı atması ve sağlığı açısından çok iyi bir işlemdir. (kendinizi kısa bir süre koşu bantında düşünün :)
Betta bakım Temelleri Şunlardır;
* PH aralığı – 6,5 ve 7,5 arası (6,8 en idealidir)
* Sıcaklık Aralığı – 24 , 25 derece arası en idealidir.
* Biraz deniz tuzu eklemeyi unutmayın (Parazit ve mantarıda önler)
* Su Formülü: 10 Litre su + Su düzenleyici + Tepeleme olmamış 1 çay kaşığı akvaryum tuzu + Yarım çay kaşığı Deniz Tuzu
Temel Bakım:
* Beslenme günde bir defa, en fazla 5 dakika içinde yiyebileceği miktarda olmalıdır
* Haftada bir gün yem verilmeyerek aç bırakılmalı ve bağırsaklarının temizlenmesi sağlanmalıdır.
* Tankında asla artık yem bırakmayın
* Tankında filtre yoksa haftada bir varsa 2 haftada bir %20 su değişimi yapılmalı
* PH için haftada bir defa test yapılmalı ve uygun düzeylerde olması sağlanmalıdır
* Balığı tanktan almak için yumuşak ince kepçe kullanın
* Hastalık belirtileri olup olmadığı sürekli kontrol edilerek gereken durumlarda müdahele edilmelidir
* Bakım öncesi ve sonrası eller iyice yıkanmalırıdır.
Betta Beslenmesi;
Betta etobur bir balıktır ve kendi anavatanında sürekli etçil olarak beslenir. Birincil gıdası sivrisinek ve sivrisinek larvasıdır. Ancak bettalar su üstündeki suya düşen böcekler minik canlılar gibi yiyebileceği büyüklükte olan, neredeyse her şeyi yer diyebilirim. Zaten çeneleri yukarı doğru bakan bir yapıya sahip ve küçük sivri dişleri vardır, su üstüne düşen canlıları yemek ve avlanmak için yaratılmışlardır.
Kendi bettalarımıza ilk olarak dondurulmuş kan kurdu, kurutulmuş küp şeklinde tubifex ve canlı su piresi gibi gıdaları düzenli ve güvenli şekilde verebiliriz lakin sürekli olarak etçil, canlı yada dondurulmuş yemleme yapılmamalı vitaminlerle desteklenmiş kaliteli yemlerlede besleme yapmalıyız. Bettalar için piyasada özel hazırlanmış yemler olmakla beraber (Sera Bettagran öneririm) Sera flora pul yem, sera sprulina tabs, sera vipan pul yem, sera san pul yem, tetra bits discus yemi ve özellikle bağırsakları için arada new life specterumun thera +a sarımsaklı yemini öneririm. Bu yemlerle çeşitli kombinasyonlar yaratarak düzenli yemleme yapabilir ve uygun ortamla birlikte bettanızı formunun doruğuna kavuşturabilirsiniz. ( Şayet ben ColorTR olarak bu yazdığım tüm yemleri + olarak birçok yemi kombinasyonlu ve düzenli olarak veriyorum )
Yetişkin bir bettayı günde bir defa ve birkaç dakikada tüketeceği miktarda,
Genç bir bettayı günde 3 kez yine birkaç dakikada bitirebileceği miktarda,
Yavru bettaları ise günde 4-5 kez yaklaşık 10 saniyede tüketebileceği miktarda yemleme yapmanızı öneririm.

Tüm makaleyi 2 haftadan beri yabancı betta sitelerinde okuduğum bilgilere ve kendi gözlem & izlenimlerime dayanarak yazdım.
Şu siteden alıntıdır demiyorum çünkü onlarca siteden okuduğum şeyler sonucu kendi yorumumla yazdım, Direk makale çeviri olarak değil.
Devamını oku...

sarı prenses cinsiyet ayrımı-resimlerle anlatım

sarı prenses cinsiyet ayrımı-resimlerle anlatım

istek üzerine sarı prensesin cinsiyet ayrımını anlatan resimler ekliyorum umarım yardımcı olur size;





bu resimde anlatılanlar istisnalı olup kesin çözüm değildir.

kesin çözüm için anus ve vent(anal büyüklüğü) büyüklüğüne bakılmalıdır:

sarı prenses cinsiyet ayrımı-resimlerle anlatım

bu bir dişi sarı prensesdir çünkü anus ve vent büyüklüğü aynı boyda değildir(dişide vent açıklığı daha büyük olur.)resimde görüldüğü gibi....

sarı prenses cinsiyet ayrımı-resimlerle anlatım

bu ise erkek sarı prensesdir çünkü anus ve vent büyüklüğü eşittir.(erkekte anus ve vent büyüklüğü eşit olur)resimde görüldüğü gibi...

yani kısacası iki açıklık eşitse erkek,biri diğerinden büyükse dişidir.(kafanızın karışmaması içinsarı prenses cinsiyet ayrımı-resimlerle anlatım)


Dikkat:balığın erkek mi dişi mi olduğuna bakarken elinizin temiz ve ıslak olmasına dikkat edin ve elinizde uzun süre saklamayın ayrıca balıkların 4-5 cm olması sizin daha iyi sonuç almanızı sağlar.(büyüteç kullanabilirsiniz). Balığa zarar vermeme dikkat ediniz ve balığı uzun süre su dışında tutmayınız.
Devamını oku...

 
Latince isim:
Betta splendens
Eşanlamlılar:
Betta trifasciata, Betta pugnax
Habitat:
Tayland, Kamboçya, Laos
Büyüklük:
7 cm
Davranış:
Türe uygun karma akvaryumlar için.
Beslenme:
Karnivor; etçil.
Üreme:
Su yüzeyinde köpükten yuva
Su şartları:
pH: 7, Sıcaklık: 24-30°C
En küçük akvaryum:
30 cm
Yüzme seviyesi:
Üst
Bakım:
Biraz tecrübe gerektirir
Görünüş:
En güzel akvaryum balıklarından olan tül kuyruklu betaların doğada Güney Doğu Asya'da yaşayan vahşi örnekleri kısa yüzgeçli ve mat renklidirler. Bu vahşi betalarda da üreme veya bir rakibe boy gösterme zamanlarında mat renklerin parlak kırmızıyla mavinin tonlarına dönüştüğü gözlenir.
Cinsiyet ayrımı:
Yavru betalarda 3. aydan sonra cinsiyet ayrımı yapılabilir. Erkekler daha geniş yüzgeçli ve parlak renklidirler. Dişilerin karınlarında ise toplu iğne başı büyüklüğünde beyaz bir nokta gözlenir.
Beslenme:
Betalar gençken (3 aydan önce) kuru yemlere alıştırılabilirler; fakat ileriki yaşlarda canlı yem verilen balıklarda kuru yeme dönüş çok zordur. Doğal ortamlarında en çok sivrisinek larvalarıyla beslenirler.
Kavgacı:
Erkek betalar güzelliklerinin yanında kavgacılıklarıyla ünlüdürler. Doğada geniş alanda genellikle seremonileşmiş gövde gösterilerinden sonra zayıf tarafın kaçmasıyla sona eren zararsız karşılaşmalar, dar akvaryumlarda ölümüne mücadelelere dönüşür. Tayland'da tıpkı dövüş köpekleri gibi, dövüş betaları yetiştirilir. Dövüşçüler hep kısa güzgeçleriyle daha güçlü vahşi erkek betalardan seçilir. Taraflar dar bir su kabına konduklarında yeni ortamın vediği çekingenlikten çok çabuk kurtulup, ilk safhada rakipler birbirlerine solungaç ve yüzgeç kabartarak gözdağı vermeye başlarlar.
İkinci safhada yanal salınımlarla kuyruklarıyla suyu hasımlarına karşı itip şaşılacak kadar güçlü su akıntıları oluşturarak güç gösterisi yaparlar. Üçüncü safhada artık hassas solungaç ve göz çevresini ısırmak üzere gerçek saldırılar başlar. Taraflar bir açık yakalamak için hızla biribirlerinin çevresinde dönmeye başlarlar. En tehlikeli dördüncü safhada ise taraflar rakiplerini ağızlarından yakalayarak tabana doğru bastırmaya, böylece olabildiğince uzun süre yüzeyden hava almalarını engellemeye çalışırlar. Bu dövüş aşamaları tekrar başa dönerek sonuncusuna gelerek saatlerce sürebilir. Birçok zaman da her iki taraf dövüş sonrası bitkinlikten ölür.
Akvaryumculukta amaç bu güzel balıkları tabii ki sadistçe dövüştürmek değil, olabildiğince iyi şartlar altında -bitkilendirilmiş ve yeterince geniş akvaryumlarda- yaşatmaktır.
Kavanozda Beta, akvaryumda Beta!
Küçüklüklerinden itibaren yeterince geniş akvaryumlarda beslenen Betalar çok canlı ve sağlıklı olurlar. Yüzgeçlerinin, renklerinin ve hareketlerinin güzelliklerini sonuna kadar gösterirler. Mutsuz kavanoz Betaları ise sarkan yüzgeçleriyle süklüm püklüm bir görüntü sergilerler. Bir akvaryuma konulduklarında bir süre yüzdükten sonra yorulup dibe çökerler.
Üretimde de sağlıklı akvaryum Betalarından çok daha iyi sonuç alınır. Yuvayı yapacak, dişiye kur yapacak ve sonra yavrulara bakacak enerjiyi zor (veya hiç) bulamayan kavanoz betaları genellikle üreme sürecinden kısa bir süre sonra ölürler. Betayı kavanozda yaşatmak sağlıksızlığının yanında acımasızlıktır da. Gerekli akvaryum şartları ve bakımı: En uygunu, iyi bitkilendirilmiş küçük veya orta büyüklükteki akvaryumlardır. Örneğin 60x30x30 (30 cm yükseklik) tek bir erkek Betanın Neon veya Rasbora gibi sakin balıklarla bir arada tutulduğu bir akvaryum için yeterli bir ölçüdür.
Biraz daha genişçe bir akvaryumda ise Mozayik Gurami gibi sakin labirentli türleriyle beraber beslenebilirler. Akvaryumda Tetrazon gibi Betanın tül kuyruklarını kopartacak bir balık türü bulunmamalıdır. Dişiler ancak üretim amaçlı olarak yumurtlamaya hazır olduklarında erkek balıkların yanına konulmalıdırlar; aksi taktirde sürekli kovalanıp hırpalanabilirler. Ender olarak da sürekli tartaklanan bir dişinin artık canına tak edip erkek balığa saldırdığı ve uzun yüzgeçlerini bir anda parçaladığı gözlenir. Birden çok dişi ise sorunsuzca genişçe bir akvaryumda beslenebilir. Bitkilendirmede Cryptocoryne wendtii gibi taban bitkilerinin yanında Riccia fluitans veya Salvinia cucullata gibi yüzer türlere de yer verilmelidir.
Devamını oku...

Plati (Xiphophorus maculatus)



Latince isim:
Xiphophorus maculatus
Eşanlamlılar:
Platypoecilus maculatus, Poecilia maculata
Habitat:
Orta Amerika'nın Atlantik tarafının tatlı suları
Büyüklük:
Erkekler 5cm, dişiler 6cm
Su şartları:
pH 7.0 - 8.2, GH 10°-25°, 20°-26°C
En küçük akvaryum:
En az 60cm ve 40 litre
Yüzme seviyesi:
Orta
Bakım:
Yeni başlayanlar için de uygun
Görünüş:
Yuvarlak, küçük ve sevimli balıklardır. Canlı renkleriyle karma akvaryumlara renk katarlar. Seçici üretim yöntemleriyle çok çeşitli renkte ırklar türetilmiştir. Genelde en yaygın olanları kırmızı renklileridir.
Cinsiyet ayrımı:
Erkekler daha küçük ve canlı renklidirler. Ayrıca erkeklerin gonopodları vardır.
Beslenme:
Kaliteli kuru yemler, yosun.
Gerekli akvaryum şartları ve bakımı:
Hem kendi türleriyle, hem de diğer türlerle iyi geçinen barışçıl balıklardır. Bitkilendirilmiş, sakin ve küçük balıkların yaşadığı her türlü karma akvaryuma kolaylıkla uyum sağlayabilirler.
En az 2 çiftlik gruplar halinde bakılmaları önerilir. Lepistes, ay moli gibi diğer barışçıl canlı doğuranlarla ve neon balığı, rasbora, labirentliler ve bazı cüce çiklitler gibi küçük sakin balıklarla birlikte yaşayabilirler.
Akvaryumlarının cryptocoryne wendtii, vallisneria spiralis, anubias barteri, vesicularia dubyana ve sagittaria gibi dayanıklı türlerle bitkilendirilmesi önerilir. Salvinia, lemna minor (su mercimeği) ve pistia gibi su üstünde yüzen bitkiler yavru platilerin saklanmaları ve beslenmeleri için çok yararlı olurlar.
Üreme:
Doğurmak üzere olan dişiler iyi bitkilendirilmiş küçük bir akvaryuma ayırılarak yavruların çoğu kurtarılabilir. Yetişkin balıklar genellikle kendi yavrularını yemezler. Dişiler her seferinde 10-50 arasında yavru balığı canlı olarak dünyaya getirirler. Yavru balıklar toz yemler ve artemia larvalarıyla beslenebilirler. Cinsel olgunluğa 3-4 ayda ulaşırlar. Çok kalabalık olmayan karma akvaryumlarda da doğan yavruların bir kısmı kendilerini kurtarıp erişkinliğe ulaşabilirler.
Devamını oku...

Kardinal neon (Paracheirodon axelrodi)



 
 
 
Latince isim:
Paracheirodon axelrodi
Eşanlamlılar:
Cheirodon axelrodi, Hyphessobrycon cardinalis
Habitat:
Venezuella, Kolombiya, Batı Brazilya
Büyüklük:
5 cm
Davranış:
Türe uygun barışçıl karma akvaryumlar için
Beslenme:
Omnivor; etçil ve otçul
Üreme:
Yumurtalar karanlık ortamlarda rastgele bırakılır
Su şartları:
pH: <7.5, sıcaklık: 23-27°C
En küçük akvaryum:
60 cm
Yüzme seviyesi:
Taban - Orta
Bakım:
Biraz tecrübe gerektirir
En güzel türlerden biri olan bu barışçı sürü balıklarının en az 8'li guruplar halinde beslenmeleri gerekir. Taze suya, klora ve diğer kimyasal maddelere karşı hassastırlar; ilaçların dikkatli kullanılması gerekir. Bu türü yeni kurulan akvaryumlara koymadan önce, Rasbora veya Lepistes gibi daha dayanıklı türlerle başlayarak suyun 1-2 ay biyolojik olarak olgunlaşmasını beklemek gerekir. İyi şartlarda yaşatıdıklarında 10 yıl kadar yaşayabilirler. Akvaryumda su değişimlerinde dikkatli olunmalıdır.
Devamını oku...

Midas Cichlid Bakımı





Midas Cichlid Balığı Bakımı
Midas Cichlid Balığı Bakımı
Midas Cichlid Balığı Bakımı Midas Cichlid Balığı büyük boyutlara ulaşan balıklardır. Akvaryumda taşlardan mağaralar yapılmalı ortada geniş yüzme alanı bırakılmalıdır. Beyaz, sarı, turuncu, kırmızı renkte olabilr. Büyük akvaryumlarda diğer Orta Amerika Cichlidleri’yle beraber bakılabilir. Çeşitli renk varyasyonları vardır. Kendinden küçük balıklara karşı tehlikelidir.
Çok agresif, büyük boyutlara ulaşabilen, yaramaz, hırçın ama vazgeçilmez güzellikte balıklardır. Canlı yemle beslendiği zaman daha mutlu olur.Akvaryum dekorasyonuna önem verenler için tavsiye edeceğim bir tür değil. Çünkü kum taşımayı çok seven bir balık.Hatta büyük taşları bile kolaylıkla taşıyabiliyor.kendine bir bölge seçip akvaryumdaki diğer balıkları oraya sokmuyor. Kolay kolay eş tutan bir balık değildir.
world largest midas
                                      cichlid and red devil gallery
Genel olarak diyebiliriz ki mutlaka beslenmesi gereken bir balıktır.
Devamını oku...

Kaç litrede hangi balık beslenir?

Balık besleyenlerin en cok sordukalrı sorulardan biriside şu kadar litrede hangi balık beslenir sorusudur.Bende bu yüzden böyle bir yazıyı yazmaya karar verdim.Eksikler varsa yorumlarla ekleyebilirsiniz.

5-30 litre akvaryumda bakılabilecek balıklar:
Betta,+25lt.canlı doğuranlar( Lepistes,plati,moli,velifera,kılıçkuyruk),tek japon balığı

40-70 litrede bakılabilecek balıklar:
Canlı doğuranlar( Lepistes,plati,moli,velifera,kılıçkuyruk),küçük cichlidler,agassizi-şeritli cüce Cichlid-pandurini-altın cüce-keyhole Cichlid,kakadu-ramirezi.

80-100 litrede bakılabilecek balıklar:
Canlı doğuranlar( Lepistes,plati,moli,velifera,kılıçkuyruk),küçük cichlidler,agassizi-şeritli cüce Cichlid-pandurini-altın cüce-keyhole Cichlid,kakadu-ramirezi,cüce bayrak cichlid,taeniacara candidi,rainbow-Krobia İtanyi-cüce gurami-inci gurami-daffodil-brichardi-ateş ağız-yeşil yüzgeç


100-150 litrede bakılabilecek balıklar:
rainbow-Krobia İtanyi-cüce gurami,inci gurami,daffodil-brichardi-ateş ağız-yeşil yüzgeç-sarı presnes-iceman-kobalt mavisi cichlid, auratus,Likoma İncisi-Johanni-blue chirwa-iceman-demasoni,polit-mavi prenses- saulosi-snow (beyaz)  prenses-red-top ndumbi-doktor Cichlid-yılan Cichlid-calvus-maskeli brichardi-brichardi-leleupi limon Cichlid-zebra cichlid


150-250 litrede bakılabilecek balıklar:
Canlı doğuranlar( Lepistes,plati,moli,velifera,kılıçkuyruk),küçük cichlidler,agassizi-şeritli cüce Cichlid-pandurini-altın cüce-keyhole Cichlid,kakadu-ramirezi,cüce bayrak cichlid,taeniacara candidi,rainbow-Krobia İtanyi-cüce gurami-inci gurami-daffodil-brichardi-ateş ağız-yeşil yüzgeç
rainbow-Krobia İtanyi-cüce gurami,inci gurami,daffodil-brichardi-ateş ağız-yeşil yüzgeç-sarı presnes-iceman-kobalt mavisi cichlid, auratus,Likoma İncisi-Johanni-blue chirwa-iceman-demasoni,polit-mavi prenses- saulosi-snow (beyaz)  prenses-red-top ndumbi-doktor Cichlid-yılan Cichlid-calvus-maskeli brichardi-brichardi-leleupi limon Cichlid-zebra cichlid
zur Cichlid-kadango-yaprak Cichlid-malawi gar-kabibi-elektra-taytanus-ahli- Steveni Taiwan-yakop-sarı imparator-red rubin-maylandi sülfür kafa-cobue-kenyi-eşekarısı Cichlid)-dinghani- elongatus chewere”- Pseudotropheus sp. “elongatus mpanga” elongatus neon spot” elongatus ornatus”-likoma-katale-gome-mphanga-  tropheus duboisi-tropheus sp.Black-tropheus 'Mpimbwe''-tropheus brichardi-tropheus moori-tropheus sp. ikola- Blue Acara)-yellow acara-salvini-melek-severum

260-450 litrede bakılabilecek balıklar:

şimdiye kadar yazılan türler+jaguar-midas-yeşil yüzgeç-diskus-green terror-red terror-melek-severum-frontosa-yaşayan kaya-tanganyika palyaçosu-mavi gobi-daffodil-texas-red devil

500 litre ve üzerinde bakılabilecek balıklar:
şimdiye kadar yazılan türler+Dev cichlid-lobochilotes labiotus-excichlasoma pearsei-arowana


 



Devamını oku...

Japon Balığıyla Yaşayan Balıklar

Japon Balığıyla Yaşayan Balıklar - Japon Balığıyla Yaşayan Balıklar Hakkında Bilgi | Akvaryum balıkları, beslenme, cinsiyet ayrımı, üreme ve bakım...Japon Balığıyla Yaşayan Balıklar hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki makalemizden ulaşabilirsiniz.Japon Balığıyla Yaşayan Balıklar konusuna benzer yazılar konu altında listelenmiştir. Japon Balığıyla Yaşayan Balıklar hakkında vikipedik ve ansiklopedik bilgi - Japon Balığıyla Yaşayan Balıklar çok sorulanlar...
Japon Balığıyla Yaşayan Balıklar Japon balığı, sazangiller ailesinden bir balık türü. Bulundukları akvaryumlarda tek cins olarak besleniyorlarsa ısıtıcıya ihtiyaç yoktur. Tabi ki akvaryumunuzun direkt gün ışığı almaması da gereklidir. Bu japon balığına özel değil diğer balıklar için de dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Japon balıklarının akvaryum suyunun sıcaklığının 25 derecenin üstünde olması japonların sağlıklarını olumsuz etkiler.http://www.akvaryumcenneti.com/
Japon Balığıyla Yaşayan Balıklar
Japon Balığıyla Yaşayan Balıklar
Bunun yanında japon balıklarıyla hangi balık bakılır, japon balıklarıyla yaşayan balıklar, japon balıklarıyla birarada duran balıklar şeklinde birçok konu çeşitli forumlarda paylaşılmış. Bu noktada sağlıklı bir japon balığı akvaryumu için ben de bir şeyler demek isterim. Öncelikle eğer akvaryumunuz 150litre ve daha küçükse japon balıklarınızın yanında japondan başka balık beslemenizi tavsiye etmem. Eğer böyle bir soru soruyorsanız ve japon balığınızın yanına balık eklemek istiyorsanız akvaryumunuz yeteri kadar büyük olmalı.  Japon akvaryumuza başka türden bir balık koymamaya özen göstermeliyiz. Japon balıklarıyla yaşayan balık türü oldukça azdır. Pengasus, çöpçü, cüce vatoz dışında japon balığı yanına farklı balık türlerini tercih etmemeliyiz.
Devamını oku...

Akvaryumdaki Balıklarım Hareket Etmiyor


Akvaryumdaki Balıklarım Hareket Etmiyor - Akvaryumdaki Balıklarım Hareket Etmiyor Hakkında Bilgi | Akvaryum balıkları, beslenme, cinsiyet ayrımı, üreme ve bakım...Akvaryumdaki Balıklarım Hareket Etmiyor hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki makalemizden ulaşabilirsiniz.Akvaryumdaki Balıklarım Hareket Etmiyor konusuna benzer yazılar konu altında listelenmiştir. Akvaryumdaki Balıklarım Hareket Etmiyor hakkında vikipedik ve ansiklopedik bilgi - Akvaryumdaki Balıklarım Hareket Etmiyor çok sorulanlar...



Akvaryumdaki Balıklarım Hareket Etmiyor Akvaryum ile tanışıp akvaryum dünyasına yolculuk yapmak için büyük hevesle başladığınız akvaryum hobiciliğinde bazen herşey istediğimiz gibi gitmeyebilir. Önce büyük bir hayal kurarız. Büyük bir akvaryumum olsun, içerisine şunları alayım, şu bitkilerle süsleim, ışıklandırayım vs. vs. vs…
Hayalinizi gerçekleştirmişinizdir, bir akvaryum ve akvaryum için -genelde bilmeden- akvaryum balıklarını da almışınızdır. Gelin görün ki akvaryum balıkları beklediğiniz gibi hareketli çıkmaz veya sürekli aynı yerde -genellikle dekorların arkasında- dururlar.
Böyle durumlar akvaryum balıkları için gayet normal bir durumdur. Çoğu kez akvaryum balıkları alışana kadar belli bir noktada sürekli durma eğilimindedir. Ayrıca bazı balıklar hareketli olmayı sevse de bazı balıkların bu kadar hareketli olmadığı bilinmektedir. Bunun dışında çeşitli dönemlerde balıklar sakinlik, durgunluk gibi belirtiler gösterebilmektedir.
Bu ve bunun gibi durumlarda balıklarınızın sağlığından şüphelenmiyorsanız geçici bir durum veya balığın normal yaşamı olarak bunu düşünmelisiniz.
Akvaryumdaki Balıklarım Hareket Etmiyor
Akvaryumdaki Balıklarım Hareket Etmiyor
Akvaryumdaki Balıklarım Hareket Etmiyor
Devamını oku...

Zebra cichlid (Cichlasoma nigrofasciatum)



Cichlasoma nigrofasciatum, Aquarium Atlas Vol. I
Latince isim:
Cichlasoma nigrofasciatum
Eşanlamlılar:
Heros nigrofasciatum, Astronotus nigrofasciatum
Habitat:
Amerika; Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Panama
Büyüklük:
10 cm
Davranış:
Türe özel akvaryumlar için; saldırgan
Beslenme:
Omnivore; bitkisel ve hayvansal besinler
Üreme:
Açık alanda veya kovuklarda yumurtlar. Çift yumurta ve yavrularını korur.
Su şartları:
pH: 6.5-7.5, Sıcaklık: 20°-26°C
En küçük akvaryum:
120 cm
Yüzme seviyesi:
Orta - Taban
Bakım:
Biraz tecrübe gerektirir
Yeterince geniş akvaryumlarda bakılmak şartıyla, yeni başlayanlar için de önerilebilecek dayanıklı balıklardır. Özellikle üreme zamanlarında aşırı derecede saldırganlaşabildikleri için ancak kendileri gibi dayanıklı, Ateş Ağız veya Jack Dempsy gibi diğer orta boy Amerika çiklitleriyle bir arada tutulabilirler. Yumurtlamak için korunaklı bir kovuktaki dikey zeminleri tercih etmelerine rağmen taşlık veya kumluk her türlü ortamda üreyebilirler. Kendilerine uygun yuvalar oluşturmak için kumları ağızlarıyla kazar, taşları yerlerinden oynatırlar. Gençken biribirlerine alıştırlmaları şartıyla geniş bir akvaryumda birden çok çift barındırılabilir. Yumurtalarını ve yavrularını çok iyi korurlar.
Devamını oku...